Mida siidri kääritamiseks on vaja:

1 kg suhkrut, kääritusämber 30 L, segamiseks kulp või spets. labidas, termomeeter, sifoontoru/voolik, 30 šampuse pudelit või ankur, kääritustoru.

1. Pese ja steriliseeri VWP pesuainega kõik tarvikud, mida vajatakse siidri valmistamisel.

2. Ava ettevaatlikult siidri kott, võta kuivast osast ained ja õpetus. Kalla siidri konsentraat kääritusämbrisse.

3. Lisa 3 L keeva vett ja vala kääritusämbrisse. Lisa 1 kg suhkrut ja sega, kuni suhkur on sulanud

4. Lisa 23 L vett ja jälgi, et segu temperatuur oleks alla 30 C. Lisa siidripärm (ciderjäst) ja sega hoolikalt. kaks teist kotikest jäta pärastiseks.

5. Sulge kääritusämber kaanega ja aseta peale mulksutaja, mis on poolenisti täidetud veega.

Käärimine.

7. Aseta mingi veekindel material ämbri alla, sest käärimine võib väga intensiivne olla ja üleääre ajada.

Stabiilne temperatuur on tähtis, et tagada toote hea kvaliteet. Käärib 7 pärva (optimaalne temeratuus 23-25C. Alla 20 C käärimise aeg pikeneb. Alla 15 C käärimine seiskub. 7 päeva jooksul ei tohi ämbrikaant avada,

8.  Seitsme päeva pärast maitse. Kui siider on liiga kuiv või tundub liiga magus tuleb lasta tootel veel 3 päeva käärida. Kui käärimine ei ole lõppenud, siis ei tohi pudelitesse villida. Kui ei ole kindel, et käärimine on lõppenud, siis lase veel mõned päevad seista.

9. Kui käärimine on lõppnud, siis võta 1/2 klaasi siidrit  ja  lisa sinna siidri maitseaine, mis algul oli pakendis. Lisa see siidrile ja sega õrnalt nii, et põhjasetet ei ajaks segamini. Lase seista 24 tundi,

Villimine.

10. Villi siider šampuse pudelitesse, ankrusse või plastpudelitesse. Lisa igale 0,5 liitrile 1 tl suhkrut Sulge pudelid šampuse puderlikorkidega ja traadist sulguriga,. Võib ka ankrusse villida, siis lisada 140 g suhkrut. Hoia 1 nädal soojas toas 25-30 C, et gaas tekis. Seejärel vii jahedasse ruumi ja lase veel seista 2 nädalat.

Peale seda võib siidrit nautida.