Õlled

Coopers õlle valmistamine 

1. Purk tuleb panna kuuma vette, et purgi sisu pehmeneks

2. Avage purk ja kallake sisu käärimisnõusse (sama plastnõu, mis veini tegemisel).

3. 4 liitris keevas vees sulatage 800-1200 g suhkrut ja kallake see käärimisnõusse ning segage hoolikalt kuni maltoosa on lahustunud.

4. Lisage 18 liitrit jahedat vett ja segage korralikult.

5. Kontrollige, et segu temperatuur oleks vähemalt 22 C ja ei tohi ületada 28 C. Seejärel puistake segusse õllepärm ja segage kuni pärm lahustub. Sulgege nõu, pange peale kääritustoru (mulksutaja) ja asetage sooja kohta käärima a 21-27 C.

6. Õlu on käärinud umbes 4-6 päeva pärast.

7. Käinud õlu kurnatakse puhtasse nõusse. Sulatage 3 dl soojas vees 140 g suhkrut ja lisage õllele. Segage korralikult ja pange õlu ankrusse ning sulgege ankur. Kui soovite õlut villida pudelitesse, siis lisatakse 7 g suhkrut igale liitrile.

8. Toatemperatuuril kääritage õlut veel 7 päeva. Seejärel paigutage õlu külma ruumi ja laske veel küpseda 2-3 nädalat. Pikem seismine parandab maitset.