Veini kääritamise tarvikud, pärmid ja ained

Hüdromeeter (suhkrusisalduse mõõtja)

Hüdromeeter (suhkrusisalduse mõõtja)

Hüdromeetriga mõõdetakse veini või õlle suhkrusisaldust. Laske hüdromeeter aeglaselt vedelikku ja oodake, kuni see jääb vabalt hõljuma. Alles siis saate määrata hüdromeetri näidu. Hüdromeetri valget osa tähistatakse + margiga ja musa osa - märgiga. Kui näiteks vein on käärinud 5-ni ja tundub, et vein on liiga kuiv, siis võib veinile suhkrut juurde lisada Lisades liitrile veinile 2,5 g suhkrut tõuseb hüdromeetri näit ühe astme võrra. Suhkrut võib juurde lisada ainult sel juhul, kui olete lisanud veinile pärmistopi, mis ei lase veinil uuesti käärima minna. Kvaliteetse lõpptulemuse saamiseks on hea kasutada meie tootevalikus leiduvat retseptpakki, kus on õpetus ja kõik vajalikud ained. Veini kangust mõõdetakse järgmiselt: Näiteks veini suhkrusisaldus enne käärima panemist on +80 ja pärast -5. Alkoholi sisalduse valem on: 85:7,5 =11,33%. Alguse ja lõpu suhkrusisaldus tuleb kokku liita ja jagada 7,5-ga.
5,40 €
Käärimise peataja/pärmistopp

Käärimise peataja/pärmistopp

Kuni 25 L veinile. Annab võimaluse veini magustamiseks peale selginemist. Pärmistopp välistab veini uuesti käärima minemise.
1,85 €
Veini selitaja

Veini selitaja

Kuni 25 L veinile, kasutada juhul kui vein selgeks ei lähe.
2,45 €
Sidrunihape

Sidrunihape

Kuni 25L veinile, kui veinis jääb happelisust väheks.
1,95 €
Restart

Restart

25L veinile, kui vein ei lähe käima või on lõpetanud käärimise liiga vara.
3,15 €
Veini valmistamise retseptpakk

Veini valmistamise retseptpakk

25L veini valmistamiseks. Veinipärm + toiteainee ensüüm pärmistopp  2 selitusainet valmistamise õpetus.
5,80 €
Tooted 11 kuni 20 (kokku 32)