Veini kääritamise tarvikud, pärmid ja ained

Kääritusnõu 30 L

Kääritusnõu 30 L

Toiduplastist ämber 30 L.  Ämbri küljel mõõtriba liitrites ja kaanel auk koos kummitihendiga, kuhu pannakse mulksutaja. Ämber on valmistatud toidupalstist, mis käärimisel ei eralda tervist kahjustavaid jääkaineid.
17,00 €
Kääritusnõu 15 L

Kääritusnõu 15 L

Toiduplastist ämber 15 L kääritamiseks. Küljel mõõtriba liitrites. Kaanel auk koos tihendiga kuhu asetatakse mulksutaja.
15,00 €
Kääritamise kott marjadele/puuviljadele

Kääritamise kott marjadele/puuviljadele

Purustatud marjad või puuviljad pannakse kotti. Koti suu seotakse kinni, pannakse käärimisnõusse/ämbrisse ja kääritatakse. Hiljem tõstetakse marjad või puuviljad koos kotiga välja.
11,00 €
Veini kanguse mõõtja

Veini kanguse mõõtja

Valada vein mõõtjasse nii, et kapillaar täituks ühtlaselt veiniga. Siis tuleb keerata mõõtja ümber, et peenem osa jääks ülespoole. Kapillaaris hakkab nivoo langema, kuni veini kanguse protsendini ja hetkeks seiskub. Teostada mõõtmist toatemperatuuril!
4,40 €
Hüdromeeter (suhkrusisalduse mõõtja)

Hüdromeeter (suhkrusisalduse mõõtja)

Hüdromeetriga mõõdetakse veini või õlle suhkrusisaldust. Laske hüdromeeter aeglaselt vedelikku ja oodake, kuni see jääb vabalt hõljuma. Alles siis saate määrata hüdromeetri näidu. Hüdromeetri valget osa tähistatakse + margiga ja musa osa - märgiga. Kui näiteks vein on käärinud 5-ni ja tundub, et vein on liiga kuiv, siis võib veinile suhkrut juurde lisada Lisades liitrile veinile 2,5 g suhkrut tõuseb hüdromeetri näit ühe astme võrra. Suhkrut võib juurde lisada ainult sel juhul, kui olete lisanud veinile pärmistopi, mis ei lase veinil uuesti käärima minna. Kvaliteetse lõpptulemuse saamiseks on hea kasutada meie tootevalikus leiduvat retseptpakki, kus on õpetus ja kõik vajalikud ained. Veini kangust mõõdetakse järgmiselt: Näiteks veini suhkrusisaldus enne käärima panemist on +80 ja pärast -5. Alkoholi sisalduse valem on: 85:7,5 =11,33%. Alguse ja lõpu suhkrusisaldus tuleb kokku liita ja jagada 7,5-ga.
5,40 €
Tooted 1 kuni 10 (kokku 31)